1. Home
  2. Advies

Advies over uw afvalbeheer

Afvalbeheer is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsagenda, maar staat hoogstwaarschijnlijk niet bij u bovenaan het lijstje. Dat begrijpen wij van Van Gerrevink en daarom zorgen wij ervoor dat dit onderdeel een minimale hoeveelheid tijd in beslag neemt. Het is immers wel belangrijk dit goed te regelen. 

Afvalscan: zo werkt het

Met het tijdig en goed inregelen van uw afvalbeheer voorkomt u overlast door bijvoorbeeld stank en weet u zeker dat de afvalstromen op een duurzame manier worden verwerkt. Wij helpen u graag door het maken van een afvalscan. Kort gezegd inventariseren we daarbij met welke afvalstromen uw bedrijf te maken heeft en brengen wij een advies uit over hoe u hier efficiënt en duurzaam mee omgaat. 

Zo ziet een afvalscan eruit:

  1. Onze ingenieur komt bij u op locatie om te inventariseren welke afvalstromen er zijn.
  2. De mogelijkheden worden besproken en onze ingenieur doet een voorstel 
  3. Optioneel kunnen wij een maandelijkse rapportage uitbrengen

Wij kunnen u aanvullend adviseren over:

  • Wetgeving en certificering
  • Mogelijke kansen voor verduurzaming
  • Ketensamenwerking en -beheer en Levenscyclusanalyse (LCA)
  • Hoe u CO2 uitstoot kan verminderen
  • MVO
  • Interne en externe communicatie

Batchtest

Wanneer uw bedrijf de activiteiten bijhoudt in een duurzaamheidsrapport, is het waardevol om ook de verwerking van afval op papier te hebben. Dit is immers een essentieel onderdeel van het thema duurzaam ondernemen. Door middel van een batchtest wordt elektronisch afval ontleed en kijken we welk percentage geschikt is voor recycling. 

Recyclingbedrijf Van Gerrevink

Al meer dan 140 jaar is Van Gerrevink hét afvalverwerkingsbedrijf voor het betrouwbaar verwerken van allerlei afvalstromen. Ondanks dat wij niet alle afvalstromen zelf recyclen of vernietigen, hebben wij binnen ons netwerk wél partners die ons hierbij ondersteunen. Zo is Van Gerrevink uw aanspreekpunt voor alle vragen over afval. 

Wilt u advies over hoe u het beste efficiënt en duurzaam kunt omgaan met uw afvalstromen? Wij komen graag vrijblijvend bij u kijken om een eerlijk advies uit te brengen. Neem contact op voor een afspraak of meer informatie. 

In 2022 werd 95% van het ingezamelde afval op onze werf gerecycled
De beste service dankzij 45 enthousiaste medewerkers
Al 1,4  GWh opgewekt met onze eigen zonnepanelen