1. Home
  2. Evenementen

Evenementen

Afvalinzameling bij evenementen

Voor grote en kleinere evenementen verzorgt Van Gerrevink de afvalinzameling. Wij maken een plan op maat. Dat betekent: afgestemd op de grootte, het (geschatte) aantal bezoekers en de afvalstromen. Van een besloten bedrijfsfeest tot een groot festival. Wij regelen de afvalinzameling op uw evenement.

Afvalinzameling op uw evenement: Van Gerrevink regelt het

Bij Van Gerrevink zijn we gespecialiseerd in het professioneel recyclen en vernietigen van afvalstromen op evenementen. Van de afvalinzameling op uw evenement kunnen wij een groot deel recyclen. Zo kunnen schoon aangeleverde RPET bekers tot wel 94% worden gerecycled tot nieuwe bekers. Een professionele afvalinzameling op uw evenement, door ons verzorgd, draagt bij aan de circulaire economie waar Van Gerrevink voor gaat.

De volgende afvalstromen kunnen wij voor u inzamelen:

  • RPET (recyclebare drinkbekers zonder bedrukking en vuil)
  • Papier/Karton
  • Glas
  • Plastic
  • Restafval
  • Swill

Afvalinzameling op uw evenement: zó werkt het

Als het om de complete afvalinzameling op uw evenement gaat, zit u bij Van Gerrevink goed. Al sinds 1879 zijn wij gespecialiseerd in het verwerken van afvalstromen. Uiteraard bezitten wij alle certificeringen. Uw afvalbeheer is dus in goede handen.

Bij evenementen kunnen wij diverse rolcontainers in verschillende maatvoeringen aanbieden. Ook hebben we zogeheten afvaleilanden. Hier kunnen we drie of zes containers bij elkaar plaatsen voor verschillende afvalstromen. U kunt bovendien gebruikmaken van een dosie: een handige kartonnen prullenbak voor rPET bekers of restafval.
Verder kunt u gebruikmaken van:

  • Rolcontainers voor alle afvalstromen
  • Knapzakhouders voor het inzamelen van rPET
  • Grotere containers voor de inzameling van rPET, zoals een zeecontainer van 1100 liter

Afvalbeheer op maat

Hoe u het afvalbeheer op uw evenement het beste kunt vormgeven, is afhankelijk van het evenement en welke afvalstromen er voornamelijk vrijkomen. Wij denken graag met u mee over de beste manier om de afvalstromen te beheren. Vanuit onze jarenlange ervaring weten wij precies welke containers en welke hoeveelheid u nodig heeft bij uw evenement. Neem gerust contact op met onze accountmanagers. Zij adviseren u en stellen waar gewenst een offerte op, zodat u direct het totaalplaatje voor zich heeft. Dat werkt wel zo makkelijk.

Afvalbeheer door middel van recycling

Van alle afvalstromen op uw evenement bekijken wij hoeveel wij kunnen recyclen. Recycling van afvalstromen is niet alleen beter voor het milieu, maar tegenwoordig ook voordeliger dan vernietigen.

Wist u dat het sinds 1 januari 2024 verplicht is om bekers te recyclen of opnieuw te gebruiken?

Vanaf 1 januari 2024 geldt er een verbod op wegwerp plastic. Dit geldt ook voor drinkbekers op evenementen. Organisatoren moeten dus uitwijken naar een recyclebaar alternatief of een systeem met herbruikbare bekers.
In 2023 heeft Van Gerrevink al diverse evenementen mogen ondersteunen bij dit proces door rPET bekers in te nemen en te vewerken voor recycling. Schoon ingezamelde bekers kunnen wij voor 90% recyclen. 

 

Meer informatie of advies? Neem contact op met onze accountmanager evenementen:
Huibke Scholten

Mail Huibke
In 2022 werd 95% van het ingezamelde afval op onze werf gerecycled
De beste service dankzij 45 enthousiaste medewerkers
Al 1,4  GWh opgewekt met onze eigen zonnepanelen