Metaal als grondstof voor nieuwe producten

Van Gerrevink zamelt zowel ferro als non-ferro metalen in zoals schroot, koper, rvs, messing, zink en kabel. Wij doen dit voor particulieren en bedrijven en stellen hiervoor verschillende opslagmiddelen beschikbaar. Uiteraard kunt u uw materiaal op werkdagen ook zelf bij ons inleveren.

Om uiteenlopende metingen uit te voeren, beschikken wij over specifieke apparatuur waarmee de juiste legering bepaald kan worden. Het is daarom ook mogelijk om uw metalen ongesorteerd aan te leveren waarbij wij gebruik maken van geijkte weeg- en meetapparatuur en waarbij we een marktconforme kiloprijs hanteren.


Uw afval is onze grondstof

De metalen en het oud ijzer worden op ons terrein gesorteerd en vormen de grondstof voor uiteenlopende nieuwe metaalproducten. Na het sorteren worden de materialen zo nodig verder bewerkt waarna ze vervoerd worden naar verwerkers en gieterijen in binnen- en buitenland. Door metalen te recyclen kan een grote hoeveelheid CO2-uitstoot en energie vermeden worden.

Als recyclen alleen niet genoeg is

Naast het recyclen van uiteenlopende metaalsoorten kunnen wij deze ook vernietigen, waarbij u een vernietigingsverklaring van ons krijgt. Dit doen wij vooral voor overheidsdiensten en voor productiebedrijven waarvan bepaalde producten c.q. prototypes vernietigd moeten worden.

Gecertificeerde zekerheid

Van Gerrevink is aangesloten bij MRF, de brancheorganisatie voor bedrijven op het gebied van ijzer- en metaalrecycling. Dit certificaat geeft aan dat wij de door hen opgestelde gedragscode en normen onderschrijven. Daarnaast zijn wij ook ISO 9001 en Nedvang gecertificeerd.
 

Zakelijk

Jarenlange ervaring voor professioneel advies

Van Gerrevink kan u ontzorgen door de afvalwerking van metaal (ferro en non-ferro) van u over te nemen zodat u zich kunt richten op uw kernactiviteiten. Wij zorgen ervoor dat uw afvalverwerking zo efficiënt mogelijk verloopt, rekening houdend met de milieuwetgeving en -vergunningen die hierop van toepassing zijn. Wij hebben jarenlange ervaring met metaalrecycling en kunnen u daarom professioneel begeleiden en adviseren. Onze containers kunnen zowel voor in- als extern transport en voor de afvoer van reststoffen ingezet worden. In geval van problemen of storingen is onze calamiteitendienst conform afspraak 24 uur per dag bereikbaar.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.
 

Particulier

Uw lege accu of oude wasmachine is nog geld waard

Door oude metalen bij ons in te leveren, betaalt u geen stortkosten maar ontvangt u geld! Bij ons is uw lege accu, oude wasmachine of koperen buis dus nog geld waard. Datzelfde geldt ook voor producten van rvs, messing, zink, blik, tin, ijzer of nikkel.

Als MRF en ISO 9001 gecertificeerd bedrijf bent u er bij ons van verzekerd dat de door u ingeleverde metalen zuiver en eerlijk gewogen worden. Hierbij voldoen we tevens aan alle milieueisen en aan de wettelijke identificatieplicht waar metaalrecyclingbedrijven aan moeten voldoen. Hieruit volgt onder andere ook dat koel- en vrieskasten niet bij ons ingeleverd kunnen worden, maar dat u hiervoor bij het gemeentelijk afvaldepot moet zijn.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op; wij informeren u graag.

Prijzen

Wij hebben een uitgebreid netwerk van afnemers voor de diverse soorten metalen, hierdoor zijn wij in staat om altijd een marktconforme prijs te betalen. Deze prijzen zijn van veel zaken afhankelijk, waaronder beurskoersen en de (politieke) situatie in de wereld. Op internet staan vaak prijzen vermeld die verouderd zijn of een vertekend beeld van de werkelijkheid geven. Wij vermelden bewust geen prijzen op onze website en distantiëren ons van websites die dit wel doen. Wilt u de actuele dagprijs weten, neem dan contact met ons op.