Nadat de zonnepanelen op het dak zouden zitten was het volgende plan om direct na de bouwvakvakantie te starten met een grote herinrichting op ons terrein. Want, wij zijn er klaar voor om een volgende stap naar de toekomst te maken. Helaas kan door de nieuwe stikstofwet, de zogenaamde wet natuurbescherming, de herinrichting voorlopig niet doorgaan. Voorlopig is het uitgesteld tot het najaar…

 

Voor ons toch behoorlijk frustrerend. We hebben wel het geduld om te wachten, maar onze frustratie heeft te maken met de regelgeving. Door de gewenste herinrichting moet de omgevingsvergunning aangepast worden en moeten we een wet natuurbescherming toets doen. Hierbij hebben wij stikstofrechten nodig die wij net als 99% van de bedrijven niet hebben. Onze rechten worden teruggebracht naar het referentiejaar en het oneerlijke daarbij is dat wij gestraft worden voor de investeringen die wij de laatste jaren hebben gedaan. Zo hebben we geïnvesteerd in een PV installatie, elektrische heftrucks en draait de rest van onze vloot op Euro6 motoren. Hadden we dit niet gedaan, dan was ons besparingspotentieel hoger en hadden we makkelijker aan de WNB kunnen voldoen. Extra zuur is het dat door de herindeling van het terrein het aantal interne transportbewegingen omlaag gaat en we door deze verbouwing dus gaan besparen. Absurd kromme wetgeving die dus niet alleen een economisch maar ook een duidelijk milieukundig nadeel oplevert.

 

De herinrichting zal er komen…, alleen zal de start ervan later zijn. Wij kijken uit naar een ingaande én uitgaande weegbrug, zodat er minder voertuig bewegingen op het terrein zullen plaatsvinden. Daarom zal het weegbrug kantoor verhuizen naar een nieuw te bouwen kantoorruimte aan de linkerkant bij de opgang van ons terrein. Ook verlangen wij naar een herindeling van ons metaalterrein, om klanten efficiënter te kunnen helpen. Wordt vervolgd!