Oud papier inleveren

Home » Recycling » Papier

Papierrecycling

Voor bedrijven in de regio Midden- en Oost-Nederland haalt Van Gerrevink het oud papier op. Hiervoor stellen wij diverse inzamelmiddelen ter beschikking en bieden we u een aanbod op maat. Ledigen kan met een vaste frequentie en is ook op afroep mogelijk. Op die manier worden er altijd volle containers geledigd. En dit zorgt mede voor minimalisatie van de kosten en maximalisatie van uw opbrengsten. Tevens werken wij niet op basis van langlopende contracten, maar op basis van vertrouwen en kwaliteit.

Door oud papier te recyclen, levert u een bijdrage aan een beter milieu. Per 300 kilo oud papier wordt er een boom bespaart. Alle soorten papier worden door ons verwerkt en tot balen geperst voor papierfabrieken. Reclamefolders en dagbladen worden doorgaans gemaakt van gerecycled papier, maar ook bijvoorbeeld golfkarton en hygiënepapier. Houtvezels die daarin zitten worden meerdere keren hergebruikt. Een houtvezel is circa zeven keer recyclebaar.

Circulaire economie

Papier recycling is een volledig circulaire economie. Re-cycle betekent materialen verwerken tot dezelfde materialen. De houtvezel wordt maximaal in de kringloop gehouden. Na 7 keer gerecycled te zijn, valt de houtvezel helaas af als pulp. Máár het natte pulp wordt gedroogd en ingezet als middel in de verbrandingsovens voor een gelijkmatige verbranding.

In Nederland is het gemiddelde recycle percentage 84%. Voor onder andere de gemeente Apeldoorn recycled Van Gerrevink het oud papier. Op dit moment bereikt de gemeente Apeldoorn aan recycling 92%. De laatste 8% aan verkeerd ingeleverd papier bedraagt voornamelijk verpakkingsmaterialen die in de grijze container worden gegooid door de consument. Kansen om tot 100% te komen worden gezicht in voorlichting richting de consument.

Papierrecycling betekent duurzaamheid. Het voorkomt afval, vermindert gebruik van hout en maakt de maatschappij bewust van haar eigen bijdrage aan verduurzaming. Van Gerrevink houdt zich aan alle gedragsnormen en is ISO 9001 gecertificeerd. Wij zijn lid van de Federatie Nederlandse Oudpapier Industrie (FNOI) en Nedvang.

Particulieren

Bij Van Gerrevink kunt u heel eenvoudig uw oud papier aanleveren. U kunt als particulier of als kleine onderneming uw oud papier op werkdagen tussen 7.30 en 16.30 uur inleveren bij ons. Én uw oud papier is geld waard. Als u oud papier bij ons inlevert, dan levert u dat ook wat op. Hoeveel u krijgt, hangt af van de hoeveelheid en papiersoort. Weten wat oud papier u op kan leveren? Neem dan contact met ons op voor informatie.

Archiefvernietiging

Naast het recyclen van oud papier, kan Van Gerrevink ook de vernietiging ervan op zich nemen. Zie hiervoor archiefvernietiging. Dit is vaak het geval bij belangrijke of vertrouwelijke documenten en archieven.

question mark

Stel uw vraag!

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op!