Recycling van kunststof, bel de specialist

Home » Recycling » Kunststof

Kunststof

Door kunststoffen apart in te zamelen, is het recyclebaar. Daarom een reden voor Van Gerrevink om bewust te kiezen voor kunststof recycling. Want zo leveren we, samen met u, een bijdrage aan een duurzamere toekomst. Bovendien adviseren wij u graag met een kunststof recycling oplossing op maat.

Eenvoudig afval scheiden

Wanneer u plastic en kunststof afval van uw restafval scheidt, bespaart u op uw afvalkosten. Ten eerste omdat uw restafval containers minder snel vol raken. Ten tweede omdat uw kunststof opnieuw gebruikt wordt. Kunststof recycling is dus niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Echter, er dient wel een goede bronscheiding te zijn. Dat wil zeggen een minimale diversiteit in kleuren en hetzelfde soort kunststof bij elkaar.

Wij hebben verschillende inzamelsystemen, zoals knapzakhouders, rolcontainers en compacte balenpersen. Onze accountmanagers adviseren u graag over de juiste inzamelmiddelen in uw proces.

Circulaire economie

Wij halen uw afval op, op afroep of met een vaste frequentie. Na inzameling wordt het toegevoegd aan ons proces van kunststof recycling. Wij werken samen met verschillende recyclaars. Zij recyclen harde plastics tot hoogwaardige secundaire grondstof voor de maakindustrie, bijvoorbeeld de automotive branche. Na inzameling worden de kunststoffen handmatig voorgesorteerd, gewassen en verkleind. Tot slot produceren zij via allerlei methodes en technieken een secundaire grondstof. Productiebedrijven uit heel Europa nemen deze grondstof af als vervanger van primaire grondstoffen. En zo maken zij nieuwe producten van gerecyclede materialen!

Productvernietiging

Wilt u uw kunststof producten vernietigen? Bijvoorbeeld producten die, om verschillende redenen, uit de handel zijn gehaald. Na vernietiging verwerken wij de restanten ook tot nieuwe grondstoffen. Bovendien gaat de vernietiging volgens de CA+ certificering. Doordat wij CA+ gecertificeerd zijn, weet u zeker dat:

  1. Uw materiaal op een betrouwbare manier wordt ingezameld.
  2. Getransporteerd wordt door middel van een afgesloten transportproces en met gescreende chauffeurs.
  3. In een afgesloten en goed beveiligde ruimte gelost en opgeslagen wordt.
  4. En vernietigd wordt naar overeengekomen veiligheidsklasse.

Particulieren

Op ons terrein zijn verschillende opslagmiddelen aanwezig. Op deze manier kunnen ook particulieren hun afval eenvoudig gescheiden inleveren. Particulieren kunnen namelijk dagelijks hun kunststof afval bij ons inleveren tussen 7.30 en 16.30 uur.

Meer informatie

Wilt u meer weten over kunststof recycling? Neem contact met ons op, wij informeren u graag!

question mark

Stel uw vraag!

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op!