Afvalhout recycling

 L 

Uw afvalhout laten recyclen? Van Gerrevink in Apeldoorn zamelt afvalhout (A en B) in bij bedrijven en van particulieren. Denk hierbij aan pallets, timmerhout, zaaghout of kozijnen. Wij zamelen in, bulken, bewerken én maken het hout geschikt voor recycling. Grote partijen komen wij ophalen. U kunt een afzetcontainer gebruiken of afhankelijk van uw situatie een ander soort container. Daarnaast stemmen wij de frequentie af, van éénmalig tot 1x per week. Van Gerrevink accepteert A- en B-hout, voor de afvoer van C-hout dient contact met ons opgenomen te worden. 

Circulaire economie

Er zijn grofweg drie kwaliteitstypen hout. A-hout is onbehandeld, ongelakt en niet-geïmpregneerd hout. Van dit hout wordt nieuw hout gemaakt voor kasten of plaatmaterialen voor keukenkastjes of bureaubladen. Het hout wordt gebroken in stukken en splinters. En eventuele metalen, glas en plastics worden eruit gehaald. B-hout is geverfd of verlijmd hout dat niet geïmpregneerd is. Zodra hout verlijmd is geweest, is het niet meer te gebruiken voor nieuw hout. Het hout gebruikt men dan als energie voor de biomassacentrales. Hout geldt dan als brandstof voor energieopwekking. Tot slot is er C-hout. Dat is geïmpregneerd, ook wel verduurzaamd hout. Een voorbeeld zijn bielzen. C-hout gaat naar speciale installaties die voldoen aan de milieueisen voor de verbranding van verduurzaamd hout. Let op: C-hout nemen we alleen in nadat er vooraf contact is opgenomen. 

Door het toepassen van met name A-hout in nieuw hout, wordt het gebruik van hout uit bossen beperkt.

Particulieren

Particulieren of ZZP’ers kunnen het afvalhout bij ons op de werf aanleveren. Wij zijn op werkdagen geopend van 7.30 tot 16.30 uur.  

 

Mocht u meer informatie wensen of vragen hebben, neem contact met ons op.

question mark

Stel uw vraag!

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op!