Van Gerrevink draagt dagelijks bij aan het verbeteren van het milieu door middel van recycling. Wij zijn hierbij als organisatie een onmisbare schakel in het totale proces van het recyclen. Van Gerrevink sluit zich aan bij de klimaatpelgrimage van Groene Kerken en geeft kinderen in de basisschool leeftijd de kans om in de herfstvakantie (18 t/m 22 oktober) oud ijzer en metalen in te leveren. Kinderen kleuren hoe de toekomst eruit gaat zien, daarom is de de actie gericht op kinderen. Naast de vergoeding voor oud ijzer krijgen kinderen een entreekaartje cadeau van Zwembad Malkander.  

Waar? Wanneer?

Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 oktober 2021 kunnen de kinderen van 07.30 uur tot 16.30 uur oud ijzer en metalen inleveren op het terrein van Van Gerrevink, Sint Maarten 2 in Apeldoorn. Onze medewerkers staan graag klaar om te helpen bij het storten en eventueel sorteren van de materialen. Vervolgens kan bij de kassa de vergoeding én de voucher voor entree opgehaald worden.

Voorwaarden

Het minimale inleverbedrag van oud ijzer/metalen is €7.50 per kind. Maximaal één toegangsbewijs per kind. 

Wat mag er ingeleverd worden?

Oud ijzer en metalen zoals bijvoorbeeld een oude fiets, een stuk aluminium kozijn of ander aluminium, een oud hekwerk, lood, oude accu’s, velgen (zonder band), elektromotoren, koper (waterleidingen), zink (dakgoot), etc. Alle metalen zijn welkom.

Wat mag er niet ingeleverd worden?

Oude elektrische apparaten, zoals wasmachines, koelkasten en drogers.

Wat is de klimaatpelgrimage?

Van 30 september tot 11 oktober komt de klimaatpelgrimstocht door Nederland: Gewoon gaan! De tocht start in augustus in Polen. Ongeveer 30 pelgrims gaan vanuit daar op weg naar de 26ste Wereld klimaatconferentie in Glasgow in november. Onderweg vragen ze aandacht voor het klimaat. De pelgrimstocht wordt in Nederland georganiseerd door GroeneKerken en Vastenactie in samenwerking met plaatselijke kerken.