Marc van Gerrevink

“Vanaf mijn 12e ben ik werkzaam bij Van Gerrevink. Eerst alleen op zaterdag om papier uit dozen te pakken, later als vrachtwagenchauffeur en inmiddels als directeur. Tijdens mijn studie werktuigbouwkunde heb ik met mijn vader besproken dat ik op termijn het bedrijf zou overnemen. Het is een interessant bedrijf in een mooie branche. Door het onverwachts overlijden van mijn vader heb ik, eerder dan gepland, in 2012 het bedrijf geërfd.

Het begin was een boeiende periode. Ik was afgestudeerd ingenieur, maar een bedrijf leiden is mensenwerk. Daarnaast was het hartje crisis, dus financieel waren er ook grote uitdagingen.

“IF I HAVE SEEN FURTHER IT IS BY STANDING ON THE SHOULDERS OF GIANTS”

Isaac Newton

De fundering van ons bedrijf stond goed. Ik kon verder bouwen op wat generaties voor mij hebben gedaan. Maar des de groter was de uitdaging. De lat lag hoog. Dat wat mijn voorgangers in 140 jaar hebben opgebouwd, wil ik zeker nog 140 jaar laten doorgaan. Het is mooi om met een team mensen dezelfde passie te hebben voor recycling.

Het is fijn dat wij zelfs in de crisistijd door konden blijven investeren en alle mensen hebben kunnen behouden. Als 5e generatie wil ik de cultuur en de sfeer van een familiebedrijf vasthouden. Korte lijnen, geen bureaucratie en altijd voor de lange termijn gaan.

In de afgelopen jaren hebben er al tal van hoogtepunten plaatsgevonden. Zelf word ik blij van het in gebruik nemen van nieuwe machines, bijvoorbeeld de ingebruikname van een nieuwe grote balenpers. Het is het hart van ons bedrijf en een grote investering. Geweldig wanneer dit dan geïmplementeerd wordt.

Verder vind ik het altijd fijn wanneer wij een mooie oplossing hebben gevonden voor een bepaalde afvalstroom. Mede hierdoor zijn verschillende bedrijven al jarenlang klant. Wat ook helpt is dat wij afspraken maken en die ook nakomen.

Tot slot: ik mag werken met een hecht en leuk team in een mooi bedrijf. Iedereen heeft hart voor de zaak. En daar ben ik trots op!”