Koffiebekers

De ‘Ripple Of Life’ verbeeldt de deining van het water als je er een steen in keilt.

De rimpeling is een voortvloeiende beweging die oneindig doorgaat. Met ‘Ripple Of Life’ wil de kunstenaar een bewustwording creeren over het recyclen van de kartonnen beker. Gooi jij die steen? Ben jij diegene die de beweging van het recyclen in gang zet?

Kartonnen koffiebekers zijn heel duurzaam, ze kunnen namelijk goed gerecycled worden. Laat ze daarom ophalen door Van Gerrevink. Van Gerrevink recyclet namelijk ook koffiebekers. Daarnaast is het mogelijk dat wij de bekers ook leveren met een speciaal ontwerp van kunstenaar Frans Polman. Hij heeft bij zijn ontwerp bovenstaande tekst geschreven. Laat uw medewerkers bewust worden van de bijdrage die zij kunnen leveren aan de circulaire economie.

Impact van recyclebare bekers

Binnen elke organisatie komt de discussie wel eens langs is een recyclebare beker duurzamer of niet. De impact op het milieu zit hem met name in de intensiteit van het gebruik en van de afwas. Wanneer een (recyclebare) koffiebeker vaker gebruikt wordt, hoe duurzamer het is. Kartonnen of plastic bekers kunnen heel goed gerecycled worden. Ze dienen wel schoon te zijn, dus zonder bijvoorbeeld theezakjes of ander afval erin. Met betrekking tot mokken bepaalt de manier van afwassen de invloed op het milieu. Een beker met koud water afspoelen heeft andere effecten, dan met de hand afwassen of zelfs in de vaatwasser zetten.

De milieubelasting van een recyclebare beker zit alleen in de productie. Wanneer je de beker daarnaast niet weggooit, maar laat recyclen, blijven de grondstoffen in de keten.

Bekers bestellen? Dat kan. Bel naar 055-5380660. Wij helpen u graag.

question mark

Stel uw vraag!

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op!