Wij verzamelen en verwerken uw totale afvalstroom

Home » Klanten » Zakelijk

Vanuit onze vestiging in Apeldoorn zamelen wij voor uiteenlopende bedrijven, organisaties en overheidsinstanties hun afvalstromen in en verwerken deze tot hoogwaardige grondstoffen. Onze klanten bevinden zich onder andere in de grafische industrie, distributie, chemische industrie, papierverwerking en retail. Concreet betekent dit dat wij de afvalstroom verwerken voor bijvoorbeeld installateurs, advocaten- en notariskantoren, politie, douane, drukkerijen en op- en overslagbedrijven. Lees hieronder voorbeelden van het maatwerk dat Van Gerrevink biedt.

Recyclingpartner voor installateurs

Op 15 juli 2015 is er wetgeving van kracht geworden die specieke eisen stelt aan het verwerken van Afval van Elektronische en Elektrische Apparatuur (AEEA). Hiervoor is de WEEELABEX-certificering in het leven geroepen. In 2016 gaan ook CV-ketels onder deze regeling vallen. Dit betekent voor installateurs dat zij verplicht zijn om bij levering van een nieuwe ketel de oude ketel van een consument in te nemen. Net als andere AEEA mogen ketels vanaf dan alleen nog maar door een WEEELABEX-gecertificeerd recyclingbedrijf verwerkt worden. Van Gerrevink anticipeert op deze ontwikkeling en bevindt zich in het certificeringstraject voor WEEELABEX. Daardoor hebben wij reeds toestemming om volgens deze norm ketels te verwerken. Recycling volgens WEEELABEX is duurzaam, omdat de ketel volledig wordt ontmanteld en per component wordt gerecycled. Doordat wij hierin gespecialiseerd zijn, kunnen wij u een uitstekende opbrengst bieden.

Wij dienen ten minste 80% van het AEEA te recyclen, zodat dit als grondstof kan dienen voor nieuwe producten. Voor ketels gaan wij een stapje verder; hiervan willen wij minstens 90% recyclen. Dit betekent dat wij alle onderdelen van de ketel verwerken en dus niets in het grijze circuit verkopen. Al ruim 100 jaar fungeert Van Gerrevink als betrouwbare recyclingpartner voor installateurs, en de nieuwe wetgeving in 2016 motiveert ons om dit contact verder te uit te breiden.

Milieuvriendelijke vernietiging van printers

Door het Recycleprogramma, dat Van Gerrevink in samenwerking met De Printerexpert ten uitvoering brengt, hoeft u zich geen zorgen te maken over lege toners. Deze worden kosteloos bij u opgehaald en gerecycled. Ook de printers die onze partner van klanten retour krijgt, verwerken wij zodanig dat alle data veiliggesteld is, en de printers weer als grondstof kunnen dienen voor het maken van nieuwe materialen. Hoe dit proces in zijn werk gaat, ziet u in de onderstaande video.

Uw afval: een hoogwaardige grondstof!

Betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn kernpunten in onze bedrijfsvoering. Van Gerrevink is als familiebedrijf sterk op continuïteit gericht. Dit betekent dat wij een duurzaam beleid voeren. Hierdoor dragen wij ons steentje bij aan het milieu maar zorgen wij ook dat wij als bedrijf in de toekomst blijven bestaan. Voor u betekent dit dat u onder andere een vast contactpersoon heeft bij ons. Ongeacht de branche waarin u werkzaam bent: Van Gerrevink biedt een uitgebreid pakket waarmee wij uw totale afvalstroom kunnen verzamelen én verwerken. Neem gerust contact met ons op wanneer u wilt weten wat onze specifieke oplossingen zijn.

Meer weten?

Wilt u weten wat Van Gerrevink ook voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op; wij informeren u graag over de mogelijkheden!

question mark

Stel uw vraag!

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op!