Al enige tijd mogen wij onze dienstverlening uitvoeren bij Owens Corning en sinds 1 januari doen wij het totale pakket. Van karton t/m het chemisch afval. Wij spraken met Twan Jansen over de samenwerking met Van Gerrevink.

 

Owens Corning is een multinational, onderdeel van een Amerikaans concern, met wereldwijd bijna 20.000 medewerkers, 130 fabrieken en jaarlijks zo’n $7 miljard omzet. Op de locatie in Apeldoorn produceren wij glasvezel vlies in verschillende soorten en maten. Voor velen is glasvezel bekend van het glasvezelbehang, maar zij leveren ook aan fabrieken voor plafondpanelen, laminaat, tapijt, vinylvloeren. Het glasvezel zorgt ervoor dat producten vormstabiel zijn en blijven, zoals bij hoge temperaturen. Daarnaast werkt het ook brandvertragend.

 

Twan Jansen: “Op de locatie in Apeldoorn komen verschillende soorten afval vrij. Natuurlijk glasvlies, maar ook plastic, karton, metaal, restafval en chemisch afval. Daarnaast ondersteunt Van Gerrevink met de optimalisatie van de interne afvalstromen. Er is een projectteam opgestart met Dave, Ron en Frits van Van Gerrevink voor het juist scheiden van het afval in de fabriek. De doelstelling is dat wij minder restafval gaan krijgen. Wij hebben geïnvesteerd in nieuwe containers en markeringen op de vloer. Naast dat het bijdraagt aan onze doelstelling; “Zero waste to Landfill”, knapt de fabriek er ook van op. De verschillende kleuren stickers met aanduiding op de containers zorgen we voor een goede scheiding. Wij hebben te maken met 100 operators plus technische dienst en magazijnmedewerkers. Het is belangrijk om een goede communicatie te hebben, want er zijn veel vragen vanuit hen over waarom, hoe en wat. Regelmatig lopen wij LPA’s. LPA staat voor Layered Proces Auditing, op deze manier checken wij of de scheiding goed gaat en kunnen wij de desbetreffende operators direct het belang etc. uitleggen.”

 

“Wij hebben voor Van Gerrevink gekozen omdat de kosten lager zijn, de betrokkenheid, de hands-on mentaliteit, hun initiatieven en hun proactieve benadering. Regelmatig komen zij met waarom doe je niet zo of zo? Nu ik met Van Gerrevink samenwerk zetten wij een belangrijke stap naar onze missie voor zero waste. Wij streven naar 0 kilo afval naar de stort. Met Marc hebben wij dan ook veelvuldig contact om alternatieve oplossingen te vinden voor bepaalde afvalstromen.”

 

“Tot slot, ik beveel Van Gerrevink aan omdat Van Gerrevink heel service minded is en snel schakelt.”