18 maart a.s. is het Global Recycling Day. Een dag waar we stil staan dat recycling van belang is voor het behoud van onze kostbare primaire hulpbronnen en daarbij het veiligstellen van de toekomst van onze planeet. Het doel is bewustzijn creëren en de dringende behoefte aan recyclen over de hele wereld te stimuleren.

De aarde levert ons zes belangrijke natuurlijke hulpbronnen: water, lucht, kolen, olie, aardgas en mineralen. Recycling is als 7e bron toegevoegd. Zonder recycling zullen al onze gebruikte en afgedankte koelkasten, plastic flessen, verpakkingsdozen, auto’s, mobiele telefoons en papieren bekers bijdragen aan de groeiende afvalbergen, die ofwel worden verbrand of naar stortplaatsen gaan en dus nooit meer worden gebruikt. Zonder recycling, hebben we geen andere keus dan door te gaan met het uitputten van de aarde.

Dit jaar is het thema van de Global Recycling Day: Recycling in de toekomst. Vanwege dit thema richt men zich op de jeugd, onderwijs en innovatie. Én de kracht van voetbal wordt benut om de recyclingpatronen op de lange termijn bij jonge mensen over de hele wereld te inspireren.

 

De organisatie van Global Recycling Day daagt u uit: stel jezelf een doel met betrekking tot recycling. Bijvoorbeeld: Ik beloof al mijn plastic drinkflessen vanaf vandaag te recyclen. Van Gerrevink heeft een passie voor de circulaire economie. Recyclen is onze continue bezigheid, daarom hebben wij ons ten doel gesteld om voor eind 2020 volledig onze eigen energie op te wekken. Hoe mooi kan recyclen zijn?!

Wij zijn benieuwd naar jullie doelen.