Vanaf 2019 mag Van Gerrevink BV uit Apeldoorn het archief vernietigen van de Gemeente Apeldoorn. Speerpunten van de gemeente zijn duurzaamheid en lokale samenwerking. Dit kan Van Gerrevink verder concretiseren. Van Gerrevink is gespecialiseerd in het professioneel recyclen en vernietigen van onder andere archiefpapier. “Wij beschikken uiteraard over het CA+ certificaat. Dit houdt in dat wij voldoen aan de allerhoogste eisen voor het verzamelen, transporteren, opslaan en het vernietigen van archiefmateriaal. Daarnaast zijn alle medewerkers gescreend. Het proces is dus volledig gesloten en veilig. Wij garanderen een vertrouwelijke archiefvernietiging”, aldus Marc van Gerrevink, directeur Van Gerrevink BV.

Erik Brandsen, accountmanager Van Gerrevink, vertelt: “Al het archief papier wat wij ontvangen wordt na vernietiging opgeperst tot balen. Hierdoor is het papier makkelijk op te slaan, te vervoeren en in te zetten in het recycle proces. De balen papier worden aangeboden aan verschillende papierfabrieken in Europa. Voor verwerking van dit soort archiefpapier komen fabrieken die onder de tissue industrie vallen het meest in aanmerking. Zij kunnen deze grondstof gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld toiletpapier, tissues of luiers. Hierdoor hoeft men minder cellulose (papiervezels) in te zetten waardoor de bomenkap gereduceerd kan worden. Het mooie hiervan is dat er een circulaire cirkel ontstaat. Rioolverwerkers harken uiteindelijk de papierresten uit het rioolwater en bieden dat ter compostering aan. Zo is de cirkel rond!”

Naast het archief- en vertrouwelijk papier haalt Van Gerrevink ook het papier/karton op bij de Gemeente Apeldoorn. “Het papier/karton wat bij ons binnenkomt ondergaat een lichte sortering waar het wordt geperst tot balen. Eenmaal geperst is het materiaal direct inzetbaar bij een papierfabriek. Ons materiaal wordt voornamelijk ingezet bij lokale kartonnage fabrieken.”

Van Gerrevink en de Gemeente Apeldoorn zijn erg blij met deze lokale samenwerking. Bekijk daarvoor ook de video. Daarnaast rijdt Van Gerrevink het archief met de nieuwste vrachtwagens met euro6 motoren. “Een lokale verwerking betekent veel minder transport en daarmee ook minder CO2 uitstoot”, aldus Marc van Gerrevink.