Houd kunststoffen en restafval gescheiden

Met het apart inzamelen van kunststof afval en door de gesorteerde grondstof opnieuw te gebruiken, wordt een aanzienlijke winst voor het milieu bereikt. Plastic wordt op deze manier niet ‘gewoon’ weggegooid maar wordt weer opnieuw gebruikt.

Plastic heeft een aantal specifieke eigenschappen en om het zo efficiënt mogelijk te recyclen, moet het zo veel mogelijk apart worden ingezameld. Het weegt misschien niet veel, maar neemt wel veel ruimte in beslag waardoor het – ongescheiden – hogere afvalkosten met zich meebrengt. Vooral bij bedrijven wordt veel inpakfolie gebruikt, maar ook particulieren hebben veel plastic afval (PP, PE, ABS, PS) in huis.

Meer grip op uw afvalkosten

Door plastic te scheiden van ander restafval kunt u aanzienlijk besparen op uw afvalkosten omdat containers minder snel vol raken. Daarbij is het apart aanleveren van plastic ook beter voor het milieu.

Van Gerrevink adviseert bedrijven over welke soorten kunststof bij elkaar ingezameld kunnen worden en welke gescheiden moeten worden. Hiervoor beschikken wij over verschillende systemen zoals knapzakhouders, rolcontainers en compacte balenpersen.
 

Zakelijk

Passend advies

Wij adviseren u graag over de juiste inzamelmethode voor uw kunststof afval. Voor plastic en verschillende folies verhuren wij speciale knapzakhouders voor zakken van 400 liter die zeer flexibel in gebruik zijn en daardoor op verschillende plekken in uw bedrijf geplaatst kunnen worden. Daarnaast kunnen wij ook een rolcontainer van 1100 liter bij uw bedrijf plaatsen en is het mogelijk om grotere hoeveelheden folie tot balen te persen.
 

Particulier

Particulier kunststofafval

Grote hoeveelheden kunststof zoals PE, PP en ABS kunt u op werkdagen tussen 07.30 tot 16.30 uur bij ons inleveren. Wilt u weten welke mono stromen u bij ons kunt aanbieden? Neem dan contact met ons op.